Inspiraatio

Tauluseinä

/ {{ author }} Sami Nenonen Julkaistu Jun 06, 2021

Tauluseinä

Tauluseinä on suosittu sisutuselementti, eikä syyttä! Tauluseinä näyttää hienolta ja tauluseinä on muunneltavissa sopivaksi moniin eri kokoisiin ja muotoisiin tiloihin. Tauluseinälle sopii erikokoisia tauluja ja niitä voi sijoittaa sekä vaakamallisesti että pystymallisesti.

Tauluseinä esimerkeissä olemme asetelleet muutamia tauluja esimerkin omaiseksi. Inspiroidu erilaisista tauluseinistä! Muista että tauluseinää voi aina muokata oman mielen mukaan.

Miten tehdä tauluseinä?

1. Inspiroidu tyyleistä, väreistä tai aiheista

Tauluseinän alku lähtee inspiroitumisesta. Minkälaisia aiheita haluat seinällesi? Haluatko tietyn värisiä kuvia huoneeseen? Voit tehdä perhetauluseinän, urheilutauluseinän, keltaisen tauluseinän tai mitä tahansa haluat. 

2. Rakenna asetelmasi ja sovita

Tauluseinän sovitus on tärkeä osa kokonaisuutta. Jos sinulla on julisteet jo olemassa, helpoin tapa sovittaa kuvia seinälle on käyttää esimerkiksi teippiä ja mallata kuvia lopullisessa muodossa. 

Jos sinulla ei ole kuvia, voit teipata maalarinteipistä taulujen ääriviivat seinälle. HUOM! Pidä huoli että käytät teippiä joka ei jätä seinään tai julisteisiin jälkiä.

Muista asetella myös huoneen huonekalut, valaisimet ja muut sisustukseen liittyvä kun sovitat tauluseinää. Paras asetelma selviää vain kokeilemalla. Muista että tauluseinä-asetelmissa vain mielikuvitus on rajana. 

3. Löydä lopullinen muoto

Tauluseinässä käytetään usein erivärisiä kehyksiä, joten mieti korostuuko jokin kuva enemmän esimerkiksi valkoisissa kehyksissä jos muut ympärillä ovat mustia.

4. Kiinnitä tauluseinän taulut

Merkkaa tauluseinän taulujen kiinnityspisteet lyijykynällä seinään, ennen kuin poraat reikiä. Jos käytät kiinnityspaloja, muista käyttää vatupassia taulujen kiinnityksessä.

Kun taulut on kiinnitetty, varmista vielä taulujen kiinnitys.

Instagram